Dobrodošli

PRIDRUŽITE SE

Ukoliko ste zainteresirani postati članom naše vedre skupine, ispunite našu pristupnicu. Svi članovi udruge dužni su uplatiti godišnju članarinu (100 kn) i sudjelovati u najmanje jednoj skupnoj eko akciji godišnje!

O NAMA

Pustolovna udruga Banina - Dobrodosli Pustolovna udruga Banina je službeno registrirana u travnju 2009. g. kao ideja skupine ljubitelja avanture koji su se neko vrijeme aktivno zajedno družili na raznim pustolovnim izletima. Cilj i smisao naše udruge je aktivno provođenje slobodnog vremena i opuštanje u prirodi, te okupljanje članova koji se zajednički pronalaze u nekoj od mnogih vrsta aktivnosti. S obzirom da smo društvo raznolikih interesa nemamo namjeru limitirati se na samo jednu vrstu aktivnosti, te sukladno tome okupljamo ljubitelje planina, stijena, kanjona, mora, rijeka i jezera…. Najčešće ćete nas naći na planinarenju ili kajakarenju, no nemojte misliti da smo tu gotovi. Izronimo mi svako toliko i iz nekog kanjona, preletimo Učku uzduž i poprijeko, zabadamo cepine u opake ledenjake, a često projurimo i na dva kotača nekom od biciklističkih staza.
Paragliding Biciklizam Kajaking
Možemo se pohvaliti sa nekoliko hvalevrijednih akcija kao što su prelazak dužine od 80 km planinarenjem u dva dana preko 11 vrhova Ćićarije i Učke, spust absailom niz kanjonom Banina od vrha Učke do Ike, osvajanjem vrha Mont Blanc-a (4.810 m/n/v), izlet kajacima niz rijeku Kupu, noćna planinarenja… Pored navedenog moramo napomenuti da su sve naše aktivnosti usko povezane i ekologijom. Od samog početka djelovanja, surađujemo sa Gradom Kastvom koji nam je i najvažniji donator. Penjanje Zajedničkim snagama organizirali smo nekoliko ekoloških akcija čišćenja šume na području grada Kastva, obnovu markacija na šetnicama, redovno održavanje klupica i stolova te čišćenje svima dobro poznate srednjovjekovne zidine Žudike. Čak ni sa time nismo završili. Moramo se pohvaliti i sa humanitarnim karakterom naše udruge. Prva u nizu organizirana je 2012 god. pod nazivom „Prirodom bez granica“, u suradnji s GSS-om i Udrugom za Fitoaromaterapiju. Sva prikupljena sredstva donirana su domovima za djecu. Alpinizam Sve gore navedeno nemojte preozbiljno shvatiti, tu smo ponajprije radi bijega od stresne svakodnevnice i druženja sa dragim članovima. Jednom mjesečno organiziramo sastanke na kojima raspravljamo i dogovaramo akcije za predstojeća razdoblja. Ukoliko smo Vas zainteresirali sa gore navedenim, biti će nam drago da nam se pridružite na nekom od slijedećih sastanaka iliakcija. Dovoljno je javiti se i ostaviti osnovne kontakt podatke na naš e-mail:pustolovnaudrugabanina1@gmail.com ili ispuniti niže priloženu pristupnicu te sačekati naš poziv!!!

FOTOGALERIJA